Traseu montan – Varful Negoiu

Vârful Negoiu este un vârf montan situat în Masivul Făgăraș, județul Sibiu. Cu o altitudine de 2.535 metri, Negoiu este al doilea ca înălțime în România.

Multi spun ca muntele nu este pentru toata lumea. Si au dreptate. Dar cu un traseu mic suntem cu totii datori 🙂

Plecarea am facut-o dis-de-dimineata, din Bucuresti, parcurgand 237 de km pana la Balea Lac, de unde am pornit spre ceea ce as numi acum a fi una dintre aventurile vietii mele. Cheltuielile cu transportul pentru traseu au fost de aproximativ 160 de lei, la care se adauga cele din ghiozdanul de traseu.

RECOMANDARI?

Luati apa destula si cateva sandvisuri, eventual niste suc natural care sa va hidrateze si vitaminizeze in acelasi timp. Traseul este considerat a fi unul cu grad de dificultate mai ridicat in functie de potecile pe care veti decide sa va abateti.

Pentru ca nu am urmat o harta clara, am decis ca e mai potrivit sa folosim indicatoarele de pe drum. Pentru un grad ridicat de adrenalina recomand urcarea pe Strunga Dracului si coborarea pe Strunga Doamnei.

Personal, pot spune ca nu varful m-a cucerit de aceasta data, ci bucuria de a trai dupa ce am depasit Strunga Dracului. Oricat de ciudat ar suna, m-am simtit mai vie decat niciodata.

Asadar, traseul catre Varful Negoiu a insemnat 10 ore de mers pe jos cu destul de multe opriri, 16 km de deplasare, 3 litri de apa consumati (cu realimentare de la izvoarele de pe traseu), diferente de altitudine de 2413 m, bocanci stabili, pantaloni scurti si crema cu factor de protectie solara, dar o libertate si energizare cum nu am mai simtit pana acum.