Partia Clabucet-Predeal

Nerabdatori sa incepem sezonul 2016-2017 de ski si snowboard am testat pentru prima data Partia de la Predeal, aceasta fiind printre putinele partii despre care am reusit sa gasim cateva informatii cum ca ar avea suficienta zapada si ca ar functiona instalatiile pentru urcare.

Recunosc ca am plecat cu ceva indoieli din Bucuresti deoarece informatiile de pe internet erau contradictorii cu privire la stratul de zapada insa m-am bucurat enorm ca situatia de la fata locului a fost favorabila pentru noi si ca ne-am bucurat din plin de prima iesire pe partie din noul sezon de iarna.

Partiile de aici sunt adaptate fie incepatorilor, fie celor experimentati astfel ca va recomand cu incredere sa incercati macar o data. Avand in vedere faptul ca partiile erau oficial inchise am profitat din plin de lipsa cozilor la urcare sau aglomeratia normala de pe partie. Singurul minus pentru aceasta zi – zapada pe alocuri nu era suficient de groasa cat sa acopere pietrele, motiv pentru care m-am procopsit cu cateva zgaraieturi pe placa. Pentru doritorii de vin fiert sau o masa calda exista spatii amenajate iar pentru cei care doresc sa inchirieze echipamente am vazut ca sunt mai multe centre de inchiriere.

Detalii despre Partii si preturi:

  • pret urcare – 20 lei/persoana. Din pacate, nu exista optiunea sa faci abonament pe intreaga zi ceea ce este mai putin favorabil pentru cei care au experienta si vor sa faca multe coborari.
  • instalatie urcare – telescaun
  • numar partii – 8. Noi am ales de data asta sa incercam Clabucet (dificultate medie), Cocos (dificulate medie) si Subteleferic (dificultate ridicata).

Daca vreti sa aflati informatii despre starea partiilor puteti verifica site-ul http://www.romaniaturistica.ro/info-schi. Sper sa va ajute.

Concluzia zilei: multa zapada, voie buna si o bucurie imensa la prima instalare de placa pentru iarna ce tocmai a inceput. In rest, sper ca urmatoarele fotografii sa spuna mai multe. 🙂

20161204_100849 20161204_10585720161204_110607

20161204_110026

20161204_100844