Fantana George Grigorie Cantacuzino

Fantana George Grigorie Cantacuzino este construita in anul 1870, avand o arhitectura de tip neoclasic, de arhitectul Al. Freiwald și sculptorul Karl Storck.

Pana in anul 1863, Bucurestiul avea o fantana monumentala, construita in secolul al XVIII-lea, de catre mitropolitul Filaret al II-lea, amplasata pe dealul Filaret, cunoscuta sub numele de Fantana de pe Dealul Filaret. In timp, monumentul s-a deteriorat extrem de mult, astfel incat acesta a fost daramat in primavara anului 1863. Municipalitatea a hotarat construirea unei alte fantani pe Dealul Filaret, la fel de monumentala, fapt care se implineste in anul 1870, sub oranduirea lui Cantacuzino. In sedinta Consiliului Municipal al Bucurestiului, desfasurata in 8 august 1869, a fost decis ca fantana sa fie numita Fantana George Grigore Cantacuzino.

Fantana a fost construita pe blocuri masive de piatra, care imita stancile. Ea are aspectul unui paralelipiped in doua registre, cu fatada este incadrata de basoreliefuri, avand stalpi si piloni de sustinere. Fiecare pilon este acoperit cu placi de ceramica și prezinta steme in relief, care ilustreaza imaginile unor cavaleri medievali.

Fantana este localizata in Parcul Carol unde puteti vedea si: Castelul lui Vlad Tepes, Mausoleul Eroilor, Sculpturile Gigant, Statuia lui Dr. C.I. Istrati.

Pentru harta click aici.

DSC_0463 DSC_0464

sdr
sdr
sdr
sdr
Tagged ,