Curtea Veche

Aflata in Centrul Vechi al Bucurestiului, Curtea Veche reprezinta prima curte domneasca din Bucuresti si era formata dintr-un palat – Palatul Voievodal, o biserica – Biserica Buna Vestire, cunoscuta acum sub numele de Biserica Curtea Veche, case cu saloane de receptie, cancelariile domnesti, grajduri si gradini. Conform opiniei cercetatorilor care au studiat istoria Bucurestiului, se presupune ca a fost construita de Mircea cel Batran, undeva la inceputul secolului a XV-lea. Aici, Mircea cel Batran construieste o cetate, undeva intre anii 1386-1418, avand ziduri de caramida si fiind inconjurata de sant de aparare avand ca scop asigurarea unei asezari stabile pentru osteni. In timp aceasta a devenit resedinta periodica a domnitorului.

In secolul al XV-lea, Vlad Tepes, domnul tarii Romaneati, consolideaza cetatea construita de Mircea cel Batran si o ridica la rangul de resedinta domneasca, alternativa celei de la Targoviste.

Cele doua calamitati din secolul al XVIII-lea, au distrus curtea si cladirile aferente motiv pentru care a fost construita o noua curte domneasca, Curtea Noua.

Din pacate, in prezent Curtea Veche este in renovare si nu poate fi vizitata in interior insa pentru curiosi, acestia isi pot clati cu imaginile surprinse din exterior.

Pentru harta click aici.

sdr
sdr
dav
dav

DSC_0524 DSC_0522 DSC_0521

sdr
sdr
Tagged , ,