Cota 2000 prin zapada

Astazi este Ziua Internationala a Muntelui! Ne inclinam in fata maretiei tale care ne taie de fiecare data rasuflarea si sa ne oferi in permanenta provocari!

Pentru azi avem o noua poveste, de data asta putin mai lipsita de provocari care sa ne faca sa ne simtim supereroi, dar cu multe peisaje frumoase si zapada ca in copilarie. Vom spune povestea Cota 2000 prin zapada.

Cateva detalii tehnice:

  • Durata totala traseu: 5 ore
  • Distanta totala traseu: 17 km
  • Diferenta de altitudine: 1600 de m
  • Echipament necesar: bocanci rezistenti la apa, parazapezi, geaca groasa, cagula sau fes, manusi, optional bat de hikking
  • Recomandarea noastra: mancare in ghiozdan si apa in termos; folosirea hainelor termice, evitarea bumbacului pentru primul strat de haine

Am plecat din Bucuresti sambata de dimineata catre Sinaia. Punctul de destinatie a fost atins la ora 9. Eram hotarati sa urcam cu telecabina pana la Cota 2000 si de acolo sa coboram pe Jepii Mari, viteji cum ne stim. Ajunsi la telecabina aflam ca vantul este prea puternic si ca putem urca doar pana la Cota 1400. Si uite-asa am ajuns sa facem un traseu nou.

Plecam cu telecabina din Sinaia, urcam pana la Cota 1400 si de acolo prindem curaj sa luptam cu viscolul si sa ajungem la Cota 2000. Printre nameti si vant puternic, se mai arata si soarele, luminand Valea Prahovei in toata frumusetea ei. Pana la urma viscolul ne-a facut si un mare bine: partiile de ski fiind inchise, am urmat cu multa usurinta traseul acestora pana Cabana Salvamont. Acolo ne-au intampinat salvamontii. Din pacate, am constat ca nu mai exista nicio Cabana unde sa poti manca ceva, dar ne-am nimerit la masa salvamontilor care au fost foarte darnici cu noi.

Increzatori in fortele noastre, eram hotarati sa pornim catre Jepii Mari. Si aici au intervenit consilierii: salvamontii. Ne-au sfatuit, ba mai ca ne-au rugat, sa coboram pe unde am venit pentru siguranta noastra. Ne-am luptat putin cu spiritul de aventura si am zis ca poate azi e cazul sa ne distram si sa lasam provocarile pentru o vreme mai buna. Asa ca, am coborat de la Cota 2000 catre Sinaia pe jos. De mult nu ne-am mai bucurat atat de mult de zapada ca atunci.

Poate ca uneori muntele nu inseamna numai cucerirea unui varf. Uneori este despre a te opri, a te bucura, a-ti trage sufletul si a te arunca la o tumba prin zapada. Bucurati-va de munte si nu uitati ca el este acolo si in zile cu vreme mai prietenoasa! Important este ca si voi sa puteti maine sa o luati de la capat!

img_0240 20161203_092257 20161203_143301 20161203_151105 img_0239

Tagged , , , , , , , , , ,